● Vad skiljer denna pianokurs från andra?
Kursen SUPERPIANIST är unik då den är lätt att förstå (hela kursen är på svenska) och använder flera visuella hjälpmedel så som videor och bilder för att det ska vara enkelt att lära sig. Lektionerna är korta (under 10 minuter vardera) och går att se så många gånger du behöver. Du kan till och med sänka eller öka tempot för att anpassa dem efter dina omständigheter. Och givetvis kan du när som helst pausa en video. Dessutom har du hela tiden tillgång till din lärare för motivation, extra förklaringar och hjälp. Detta är ovärderligt för att lyckas. 

● Hur gammal måste jag vara för att lära mig spela piano?
Min yngsta pianoelev jag undervisat var 3,5 år och den äldsta 79 år. Det finns egentligen ingen gyllene ålder. Den som vill något lär sig snabbt. Även barn som ännu inte kan läsa bokstäver kan lära sig noter med denna kursen med lite hjälp från en förälder eller vän som kan läsa.

● Kan alla lära sig spela piano?
Ja, alla kan lära sig spela piano, t.o.m. de som saknar fingrar, men har tår att spela med. Allt beror på din vilja om du vill lära dig spela piano.

● Tar det lång tid att lära sig spela piano?
Jag brukar rekommendera att du övar 10-15 minuter om dagen i början. Givetvis går det bra att öva mer än så. Om du övar varje dag kommer du snabbt att se framsteg. Redan i pianolektion 2 börjar du lära dig spela efter noter. Om du övar 10-15 minuter varje dag och tar en (1)  ny lektion i veckan bör du kunna spela enklare melodier efter noter redan från din andra pianolektion. För varje lektion blir du sedan bättre och bättre ju mer du övar.

● Behöver jag ett piano?
Ja, eller en flygel, ett digitalpiano, en keyboard eller en synth. Det är ungefär som att lära sig cykla som med att lära sig spela piano. Det blir svårt att lära sig cykla utan en cykel. Detsamma gäller när du ska lära dig spela piano.

● Vilket piano rekommenderar du?
Helt klart ett piano med full klaviatur (88 tangenter) och som har minst en pedal.
Akustiska pianon och flyglar i toppklass hittar du hos Steinway Piano Gallery Stockholm (www.piano.se), och gedigna digitalpianon hittar du hos Digitalpiano.com (www.digitalpiano.com/se). Kunnig personal ser fram emot att välkomna dig på Tegeluddsvägen 100/Lindarängsvägen  i Stockholm bakom Gärdet.

● Jag kommer att behöva mycket extrahjälp om jag ska lyckas. Får jag det?
Ja! Hela syftet med min pianokurs är att du ska känna att du får all hjälp du behöver från din pianolärare för att lyckas. Du kan ställa så många frågor du behöver och få svar på dem när du går kursen.

● Hur beställer jag pianokursen SUPERPIANIST?
Genom att klicka här:      BLI EN SUPERPIANIST